Αποστολέας Θέμα: Νέος Homebrewer  (Αναγνώστηκε 108 φορές)

Stef Ts.

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 1
    • Προφίλ
Νέος Homebrewer
« στις: 06/10/2021, 20:32:02 »
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,

είμαι ο Στέφανος και ο αδερφός μου με ένα Deluxe Kit για δώρο γενεθλίων με έβαλε στον κόσμο της οικιακής ζυθοποίησης  :D.

Ξεκίνησα και γω δειλά δειλά το πρώτο μου κιτ, μια Bavarian Weat από Mangroove Jack. Μόλις χτες έκανα την εμφιάλωση. Μέχρι εδώ όλα πήγαν καλά θεωρώ. Το ίδιο ελπίζω και για την συνέχεια...

Η απορία που έχω είναι πως να καθαρίσω σωστά τον εξοπλισμό, κυρίως τους κάδους. Τους ξέβγαλα και τους δύο με άφθονο νερό αμέσως μετά την εμφιάλωση και δεν έχουν υπολείμματα. Τον ξεραμένο αφρό τον έκανα με τον σφουγγαράκι των πιάτων χωρίς σαπούνι. Με τις οσμές όμως τι γίνεται; Ο κάδος στον οποίον έγινε η ζύμωση έχει έντονη μυρωδιά. Ο δεύτερος είναι μια χαρά. Με τι μου προτείνετε να τους "πλύνω" πριν τους αποθηκεύσω, μέχρι την επόμενη παρασκευή;

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.829
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Νέος Homebrewer
« Απάντηση #1 στις: 07/10/2021, 10:33:17 »
Κατ' αρχάς, έχεις το καλύτερο αδερφό.

Όσο αφορά τις μυρωδιές, μην σε ανησυχεί. Δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ. Από την άλλη δεν επηρεάζουν αρνητικά τη μπίρα, οπότε όσο απολυμαίνεις σωστά δεν έχεις φόβο.
Turn the page.....